duminică, 24 mai 2015

That's not my meerkat... (editura Usborne)

 

    O alta carte de la editura Usborne pe care am achizitionat-o pentru A. este That's not my meerkat...din colectia cartilor senzoriale. Gasiti la Adina (Citeste cu mine) toata colectia That's not my (bear, bunny, donkey, duck, etc) .... si nu sunt putine, aveti de  unde alege.

      Cartea are 10 pagini dintr-un  carton gros si rezistent si este foarte potrivita pentru copii incepand de la 6 luni. Micutele degetele vor simti texturi diverse care le vor starni curiozitatea si se vor familiariza cu cuvinte noi in limba romana si engleza. 

     Surikatul nostru are urechi pufoase (fluffy), spatele zburlit (fuzzy), nasul neted (smooth), o burtica moale (soft) si o coada cu smocuri (tufty).

     Dar, sa nu-l uitam pe soricelul alb pe care copilasii trebuie sa-l gaseasca pe fiecare pagina.

     Coada cea "tufty" a suricatului este preferata Anamariei :))).







 

sâmbătă, 16 mai 2015

Prima mea carte despre culori, Eric Carle (Cartea Copiilor)

    

     Eric Carle este recunoscut si iubit in intreaga lume pentru originalitatea ilustratiilor si designul inovativ al cartilor sale.

     A. adora cartile lui (am mai povestit aici despre "Omida mancacioasa" si aici despre "Vrei sa fii prietenul meu"?), iar atunci cand a venit vremea sa vorbim un pic mai mult despre culori m-am gandit la "Prima mea carte despre culori" tiparita de editura Cartea Copiilor.

     Cartea este astfel conceputa incat copii sa poata invata unele dintre culorile obisnuite printr-un joc simplu si amuzant: paginile sunt taiate pe jumatate, copiii fiind invitati sa gaseasca culoarea din partea de sus a fiecarei pagini, cautand printre ilustratiile din partea de jos.






     Cartea este cartonata integral, are un design deosebit, iar formatul de 13 cm x 18 cm este perfect pentru manutele copiilor.

     Anamariei ii place foarte mult sa rasfoiasca paginile, nu le asociaza inca, chiar daca i-am aratat culorile cu fiecare ocazie, se pare ca nu le asimileaza asa usor cum face cu alte informatii. 

luni, 11 mai 2015

Vrei sa fii prietenul meu? (Cartea Copiilor)

   

     Avem deja o traditie ca la fiecare sarbatoare importanta sau aniversare copiii sa primeasca, pe langa alte cadouri, cel putin o carte. Avem o multime de carti si un wishlist impresionant care se mareste cu noi aparitii editoriale, iar eu urmaresc constant reducerile marilor librarii online pentru a achizitiona cartile la preturi bune, etc. 

     Pastele abia a trecut si bineinteles ne-am marit colectia cu cateva carticele de la Cartea Copiilor pe care le doream demult pentru pitica si cu cateva carti de la editura Usborne.

     Prima carte despre care as vrea sa povestesc este "Vrei sa fii prietenul meu?" de la editura Cartea Copiilor. Imi plac toate, dar absolut toate cartile acestei edituri si voi incerca sa achizitionez cat mai multe. Am inceput cu cele cartonate in totalitate, celebrele carti ale lui Eric Carle, pe care A. le adora. Am inceput cu Omida mancacioasa care este deja tocita pe la colturi de cat a fost rasfoita. O are de la 7-8 luni si pot spune ca a fost cartea cartilor pentru ea, chiar si petrecerea de 1 an a avut ca tema simpatica omiduta (am povestit aici).

      "Vrei sa fii prietenul meu?" este integral cartonata si are un format de 18x13cm, perfecta pentru manutele mici ale copiilor. Este mai groasa decat omiduta, are 28 de pagini, iar povestea este adorabila. Un soricel se simtea singur si a plecat in cautarea unui prieten, iar in aventura sa intalneste multe animale foarte diferite ca dimensiune si personalitate: un cal care-l ignora total, un crocodil, un leu plictisit, un hipopotam, o foca, o maimuta, un paun mandru tare de coada lui, o vulpe care l-ar fi vrut pe soricel drept pranz, un cangur care are deja un puiut pe care-l poarta in marsupiu si nu mai are loc si pentru soricel si o girafa mult prea inalta pentru el.





     Totusi, tristetea soricelului se risipeste cand intalneste un alt soricel cenusiu care accepta cu drag sa fie prietenul lui, il invita la el acasa si astfel "cei doi soricei au locuit impreuna in liniste si nu le-a fost niciodata frica de...sarpele cel luuuung si verde!".


     

     Cartea, la fel ca toate cartile lui Eric Carle, este menita sa-i invete pe copii lucruri noi, iar aceasta este un prilej pentru a invata animalele. Fiecare pagina are o coada de animal si copilul poate incerca sa ghiceasca a carui animal este, iar atunci cand se da pagina apare intregul animal si vede daca a ghicit.


    Pentru copilasii un pic mai mari se pot initia diverse activitati, se gasesc pe net o multime de idei. Mie personal mi-a placut mult sceneta bazata pe tema cartii pe care a realizat-o Camelia de la Mic atelier de creatie si pe care am de gand sa o fac si eu pentru A. Are un tutorial foarte detaliat si va iesi o activitate foarte frumoasa.

sâmbătă, 9 mai 2015

Istet de mic! Tot ce trebuie sa stiu... (editura Corint Junior)

     

     Colectia noastra de carti creste vazand cu ochii. Ultima achizitie pentru A. a fost pachetul de carticele Istet de mic! de la editura Corint Junior, care poate fi achizitionat de aici (transport gratuit) sau de aici.

    Este de vorba despre 5 carticele ambalate intr-o cutie mica si eleganta, destinate copiilor cu varste intre 0-4 ani. Carticelele sunt bilingve (romana-engleza) si ii ajuta pe cei mici sa descopere lumea, cu ajutorul cuvintelor simple, din viata de zi cu zi. Noi le folosim in limba romana si in limba engleza deoarece este perioada de maxima absorbtie a unei limbi straine.

   Cele 5 carticele sunt format d 14x14 cm, numai bune pentru maini mici de copilas si sunt plastifiate, rezistand astfel atacului micilor rontaitori.

     Fiecare carticica cuprinde cuvinte simple, uzuale, imagini sugestive pornind de la o tema data, iar la sfarsit este o recapitulare a notiunilor invatate.

     Culori

   Carticica verde este despre culori, iar cei mici invata ca puiul este galben, gargarita este rosie, strugurele este mov, etc. Culorile sunt vii, iar imaginile asociate sunt foarte sugestive.


     Cuvinte opuse

     Caricica mov ii ajuta sa inteleaga ca balena este mare, iar pestele este mic, elefantul este greu, iar pasarea este usoara, cafeaua este fierbinte, iar inghetata este rece, etc.


     Unde se afla?

     Carticica rosie ii ajuta pe micii isteti la invatarea notiunilor de orientare: sus-jos, inauntru-afara, in fata-in spate, departe-aproape, etc.


     Numerele

     Nici numerele nu sunt uitate. Carticica verde contine numerele de la 1-6 si imagini asociate. Mi-ar fi placut sa fie numerele de la 1-10 pentru ca majoritatea copiilor le invata pe acestea inca de mici, chiar daca programele cer pana la 4 ani sa cunoasca numerele de la 1-6.


     Forme

     Copilasii fac cunostinta cu formele geometrice, sugestiv ilustrate in carticica roz. Farfuria are forma de cerc, brazii au forma de triunghi, usa este dreptunghiulara, etc


     Iar daca intoarcem cartile pe dos si le asezam in ordinea corecta, ca intr-un puzzle, o omida haioasa ne invata literele alfabetului.


duminică, 3 mai 2015

Lotiunea Gloves in a Bottle (review)

     

     Nu stiu alte mamici cum sunt, dar eu spal vase toata ziua. Ok, sa nu exageram, dar de cel putin 3 ori pe zi tot spal. Drept urmare, ale mele maini sufera foarte tare de la atacul apei dure si al detergentilor. Mai aveam putin si ma luam la intrecere cu sarpele, asa piele uscata si crapata aveam. Am incercat o multime de creme, unele mai ieftine, altele mai scumpe, toate dau rezultat pe moment, iar eu ar fi trebuit sa ma dau cu crema pe maini non-stop pentru a avea mainile hidratate.

     Am primit spre testare crema Gloves in a Bottle si a fost testata in perioada in care nici o crema din lume nu si-ar dori sa fie testata :)), fix in zilele premergatoare sarbatorii Pastelui. Se stie ca asta inseamna maini puse la treaba si spalat vase cat pentru o luna intreaga, in cazul meu.


     Am tinut crema pe blatul de la bucatarie sa o am in ochi si m-am dat cu ea la 4 ore asa cum este recomandarea. Cand o aplicam simteam ca si cum o pelicula invizibila mi-ar acoperi mainile, aceasta ramanand si dupa spalatul vaselor, lucru care nu se intampla in cazul altor creme.

      Cum functioneaza de fapt aceasta crema? 

    "Gloves in a Bottle este o lotiune de protectie - intra in stratul de suprafata al pielii si ajuta la mentinerea uleiurilor naturale si a hidratarii – acesta este motivul pentru care medicii dermatologi recomanda Gloves in a Bottle ca fiind un tratament eficient impotriva pielii uscate.

     In loc sa incerce sa inlocuiasca uleiurile naturale ale pielii, Gloves in a Bottle formeaza un scut care functioneaza ca o pereche invizibila de manusi. Aceasta pereche invizibila de manusi ajuta la diminuarea pierderii uleiurilor naturale si a hidratarii, oferind posibilitatea pielii sa se vindece singura. Gloves in a Bottle ajuta stratul de suprafata al pielii sa-si mentina uleiurile naturale si hidratarea pentru a proteja straturile din profunzime, lasand o piele moale si catifelata."

     Mai multe informatii, precum si alte marturii ale persoanelor care au incercat crema gasiti aici.

     Eu am primit spre testare o sticluta din plastic de 60 ml, foarte practica si usor de purtat in geanta, cu un sistem de deschidere pe capac ce permite dozarea perfecta a cremei. 

     Am aplicat cate o picatura pe fiecare mana si am masat putin. Intra foarte repede in piele, textura este una usoara, laptoasa, nu este grasa, mainile nu le-am simtit lipicioase dupa aplicare. Piele ramane catifelata, fina si moale la atingere, cu o senzatie de protectie invizibila (doar se numeste "manusi in sticla").




     Sticluta mea este pe sfarsite asa ca urmeaza sa ma aprovizionez cu o cantitate mai mare, iar pe site se gaseste in varianta de 240 de ml si se poate achizitiona de aici. Mai sunt si alte pachete, cu cantitate dubla, tripla sau pachete gold, evident mai avantajoase la pret.

     Recomand cu drag aceasta crema, pe mine m-a ajutat foarte mult.


     

     

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...