sâmbătă, 7 martie 2015

Stories for little girls (Usborne)

   

     Am primit pentru recenzare de la Adina - Citeste cu mine cartea Stories for little girls, editura Usborne. Cand am vazut titlul m-am gandit ca aceasta carte nu ni se potriveste deocamdata eu avand in dotare un mandru baiat si o mica printesa care nu are rabdare pentru asa lecturi. Dar, dupa ce am rasfoit-o, mi-am dat seama ca aceasta carte nu poate fi judecata dupa titlu.

     Cartea este foarte potrivita atat pentru fetite, cat si pentru baieti. Radu este foarte incantat de povesti si ilustratii si nici macar nu am ajuns la povestea lui preferata, The Snow Queen. Este nerabdator sa citim, ma roaga sa-i citesc si ziua din carte (el nu prea are rabdare ziua de lecturi, citim doar seara la culcare), dar nu putem din cauza unei printese aflata la varsta la care cartile ar trebui sa aiba pagini de tabla :)). Nu am avut de lucru si i-am aratat cateva ilustratii din carte si cu greu am scos-o din mainile ei.

     Atat interiorul cartii, cat si exteriorul sunt minunate. Copertile sunt cartonate, iar ilustratiile cu zane sunt irezistibile pentru micutii cititori. De asemenea, cele 135 de pagini sunt dintr-o hartie groasa si lucioasa, placuta la atingere, iar semnul de carte sub forma unei panglici ne ajuta sa stim unde am ramas cu lectura.

     Cartea este o colectie de cinci povesti, fiecare poveste avand propriile ilustratii alungand astfel monotonia si delimitand foarte frumos povestile, purtandu-ne usor spre diferite taramuri magice.


     Povestea Spargatorului de nuci (The Nutcracker) ne-a trimis in minunata perioada a Craciunului si am retrait impreuna cu Clara emotiile si curiozitatea cu care sunt primite cadourile. Anotimpul iarna, veselia si dansurile din Ajunul Craciunului, superbul brad impodobit, Printul Nutcracker si soldatii sai in batalia cu soarecii, plimbarea in Tinutul Dulciurilor asemeni lui Mos Craciun cu sania trasa de reni, toate acestea sunt minunat ilustrate si nu ai nevoie de prea multe cuvinte pentru a pasi in acel taram magic de poveste.




    Povestea On the Farm (La ferma) ii familiarizeaza pe cei mici cu multitudinea de activitati din cursul unei zile la o ferma. Ilustratiile foarte reale si cele cateva randuri de pe fiecare pagina ii ajuta pe micii citittori sa descopere viata intr-o zi la ferma. Mersul cu vacile la pascut, mulsul acestora, colectarea si livrarea laptelui, hranirea pasarilor si adunatul oualelor, manatul oilor, dar si plantele de la ferma nu vor mai fi nici un secret pentru micii nostri cititori/ascultatori.





    Alice din Tara Minunilor (Alice in Wonderland) ii conduce pe copii intr-o aventura minunata, intalneste personaje ciudate, bea din sticlute potiuni magice care o fac sa se micsoreze asemenea unui soarece sau mananca prajituri care o inalta pana la tavan. Ilustratiile sunt foarte detaliate si frumoase, chiar daca varianta repovestita ne prezinta pe scurt aventurile fetitei.




     The Snow Queen este o versiune repovestita de Lesley Sims bazata pe povestea lui Hans Christian  Andersen. Ilustratiile foarte frumoase ii poarta pe copii si pe adulti de asemenea in minunata aventura a Gerdei pentru a-si salva prietenul de nemiloasa Craiasa a Zapezii.




     The Town Mouse and the Country Mouse, bazata pe o fabula a lui Aesop, il are in prim plan pe soricelul Pipin, care locuieste la tara "in his little house in the leafy hedge". Viata lui linistita este perturbata de soricelul Toby, the Town Mouse, cu care porneste intr-o aventura spre marele oras, unde dupa spusele lui, era mancare din belsug. Dar, aventura lui Pipin nu l-a convins sa ramana la oras (deh, era sa fie calcat in picioare si mancat de o pisica :)) si s-a intors la casuta lui linistita din padure, departe de agitatia si pericolele marelui oras.






     Daca va doriti aceasta carte nu ezitati sa o contactati pe Adina :).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...