vineri, 20 martie 2015

Aesop's Stories for little Children (Usborne)

   

 Inca o carte de la editura Usborne care ne uimeste prin calitate si frumusetea ilustratiiilor este Aesop's Stories for little Children, pe care o puteti achizitiona de la Adina - Citeste cu mine.

      Dar, este necesara o scurta prezentare a lui Esop, "parintele fabulei". Esop a fost un sclav grec foarte destept care reusea sa-l  imbuneze si inveseleasca pe stapanul lui cu o vorba de duh sau o pilda comica, scapand astfel de pedeapsa, ba chiar reusind sa devina om liber. De-a lungul secolelor, fabulele lui Esop au transmis invataminte importante copiilor in cel mai placut si antrenant mod.

     Cartea Aesop's Stories for little Children este o colectie de 9 dintre cele mai renumite fabule ale lui Esop, repovestite si readucand in prim plan pentru micii cititori, prin ilustratii vii si foarte colorate, cele mai indragite personaje ale lui. Toate aceste povesti sunt prezentate intr-o carte superba, cu peste 200 de pagini, avand coperti cartonate si rezistente, cadoul ideal pentru orice copil.

     Din cuprinsul cartii fac parte : The Fox and the Crow, The Hare and the Tortoise, The Ant and the Grasshopper, The Greedy Dog, The Lion and the Mouse, The Fox and the Stork, The Tortoise and the Eagle,  The Sun and the Wind si The Town Mouse and the Country Mouse.

     Ne-am amuzat copios de vicleana vulpe si corbul cel incantat de atatea laude:
"O beatiful Crow!", "What sleek, shining feathers you have! What a fine midnight black they are!"
     Morala: nu te lasa ademenit cu laude sau nu vorbim/cantam cu gura plina :)))



     Iepurele pe cat de rapid, pe atat de laudaros  - " I could beat anyone in a race" - este provocat de inceata broasca testoasa la o intrecere - "Well, why don't you race me?". Mult prea sigur pe el si convins ca va castiga nu se straduieste deloc, iar broasca hotarata sa nu se dea batuta reuseste "slow and steady" sa castige cursa. Asa a aflat si iepurele ca rabdarea si perseverenta sunt daruri nepretuite.



     Furnica cea harnica care strange toata vara provizii pentru iarna - "I must collect all this food for the winter", iar greierele cantaret care leneveste si canta crezand ca "winter is ages away" sunt personajele fabulei The Ant and the Grasshopper. Casuta calduroasa si plina cu provizii a furnicii  - "he had boxes galore, plenty to keep him fed until the spring buds blossomed" il face pe  greierasul zgribulit sa promita ca vara urmatoare va munci si el.

 

     Despre cei 2 soricei atat de diferiti (The Town Mouse and the Country Mouse) am mai citit si in cartea Stories for little girls despre care am vorbit aici.

     Alte imagini din carte puteti vedea mai jos, iar daca doriti sa va bucurati se toate povestile superbe si sa admirati pe viu nemaipomenitele ilustratii va invit sa o contactati pe Adina_Citeste cu mine.
   









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...