marți, 24 februarie 2015

Sistemul Solar - ziua 7 (Jupiter)

   

     In sfarsit am reusit si noi sa ne continuam activitatile dedicate Sistemului Solar. A fost o perioada mai grea pentru noi, am fost bolnavi pe rand si nu m-am simtit in stare sa fac nici o activitate educativa cu cei mici, in afara de stat in varful patului si citit. In unele zile abia ma montam si sa le citesc, asa de rau ma simteam. Dar au trecut si astea, incet-incet ne revin puterile si ne reluam activitatile. O sa incerc sa ne grabim putin cu Sistemul Solar pentru ca se apropie anotimpul primavara si trebuie sa-i acordam atentia necesara, cu activitati specifice.

     1. Lectiile noastre despre Sistemul Solar au ajuns la planeta Jupiter, preferata lui Radu. Informatiile sunt multe si stufoase si sunt din cele 3 surse pe care le-am amintit si in celelalte postari: aici, aici si din Enciclopedia Spatiul Cosmic, iar noi ne straduim sa retinem macar aceste informatii:


 - este a 5-a planeta de la Soare dupa Mercur, Venus, Pamant si Marte.

 - se mai numeste si Gigantul Gazos

 - este cea mai mare planeta din Sistemul Solar, ar putea inghiti toate planetele sau 11 planete Pamant

 - pe suprafata planetei se afla o imensa furtuna, de 2 ori cat Pamantul, numita Marea Pata Rosie

 - a fost descoperita de astronomul Galileo Galilei, cel care a descoperit si cele 4 luni ale planetei, numite si "luni galileene"

 - are 63 de sateliti

     2. Raducu a rezolvat un labirint din pachetul de aici



   3. O activitate de numarare a stelelor, in limba engleza, care presupune exercitii de scriere, numarare si colorare a cifrelor, care face parte tot din pachetul de aici.


     4. Am mai citit 10 informatii din carticica Planete si stele - Pixi stie-tot

     5. Si asa arata planeta Jupiter finalizata:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...