sâmbătă, 4 octombrie 2014

Starting School Wipe-Clean Activity Pack (editura Usborne)

     O prietena si vecina in acelasi timp, pasionata de carti, a devenit Organizator Independent Usborne si am avut onoarea de a rascoli o uriasa cutie cu carti nou-noute de la aceasta editura. Oferta detaliata o puteti gasi pe pagina de FB Citeste cu mine unde o puteti contacta pe Adina pentru detalii sau comenzi la cartile acestei edituri. 

  Eu sunt o fana a cartilor Usborne, mai am cateva in biblioteca (despre care am povestit aiciaici si aici) si voi mai achizitiona cateva pe care le am in wishlist.

     Rascolind cutia cu carti bineinteles ca nu am rezistat tentatiei si mi-am ales cateva carti care se potrivesc foarte bine lui Radu, bobocel in clasa pregatitoare.


     Prima carte este de fapt un pachet de activitati (Starting School Wipe-Clean Activity Pack) format din 4 carticele cu pagini groase potrivite pentru activitati "scrie si sterge", toate prezentate intr-o gentuta practica care poate fi luata in calatorii:
1. Wipe-Clean First Words
2. Wipe-Clean First Sums
3. Wipe-Clean Starting Times Tables
4. Wipe-Clean Telling the Time


     Pachetul contine si o carioca speciala, dar poate fi folosita orice carioca in cazul in care copilul va consuma carioca originala.

1.  Wipe-Clean First Words

     Numerosi monstruleti au nevoie de ajutorul copilului pentru a-i ajuta sa scrie, prin metoda uneste punctele, toate literele alfabetului, sa-i ajute sa scrie si sa deseneze obiecte, locuri sau cuvinte din Orasul Monstrilor (bus, van, vet, zoo, etc) , sa-i ajute sa se imbrace/dezbrace (hat, bag, on, off, zip), se vor juca afara (fun, bug, ant, bee, log), vor participa la ziua sporturilor pentru monstrii (hop, bat, run), vor merge la plaja (mat, rub, net, sun), vor petrece o zi la ferma (cat, cow, mud, dog), iar dupa o zi obositoare se vor culca (bed, mug, rug). 
    Ultimele 2 pagini il lasa pe copil sa termine singurel cateva cuvinte pe care le-a intalnit in carte.
     Aceasta joaca poate continua la nesfirsit prin simpla stergere cu servetele umede.





2. Wipe-Clean First Sums

    Monstruletii au iarasi nevoie de ajutor, de data aceasta cu numere si adunari. Vor invata impreuna sa scrie cifrele de la 1 la 10, vor invata sa adune un obiect, apoi mai multe obiecte, sa compuna cifra 10 din doua cifre si alte adunari.
     De asemenea, monstruletii au nevoie de ajutor si la scaderi, mai putin cu 1, mai putin cu 2, 3, etc, vor face scaderi dupa imagini si alte operatii de scadere pentru fixarea cunostintelor.
     Ultimele pagini sunt cu adunari si scaderi pentru evaluare.






3. Wipe-Clean Starting Times Tables

     In aceasta carte monstruletii au nevoie de ajutor la tabla inmultirii. 
  - vor numara grupe (multimi) si cate obiecte sunt in fiecare grupa (multime): "Here are 3 groups of 2 cakes".
  - vor completa numarul grupelor (o metoda foarte usoara): "Birdy has......groups of 2 balloons."
  - vor completa cate obiecte sunt in total: "1 group of 2 balloons=.....balloons altogether"sau vor invata sa numere din 2 in 2 ajutandu-se de o linie a numerelor.
  - vor numara si desena
 - vor inmulti cu 10 si vor numara impreuna din 10 in 10




4. Wipe-Clean Telling the Time

  Monstruletii nu stiu sa citeasca ceasul. Trebuie ajutati. Vor trebui scrise limbile ceasurilor, vor petrece impreuna o zi din viata monstruletilor  cu activitati la ore specifice, vor invata cand este "si jumatate", "si un sfert", "fara un sfert" etc. toate aceste putand fi repetate de multe ori datorita metodei "scrie si sterge".




     Toate cele 4 carti sunt superbe, de o calitate superioara si cu dimensiuni potrivite pentru manutele micilor scolarei (19,5 cm x 15 cm), iar gentuta permite pastrarea cartilor la un loc, dar si usurinta luarii in vacanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...