marți, 6 mai 2014

Eggs and chicks (editura Usborne)

     Cand am cumparat Biblia ilustrata pentru copii ( Illustrated Children's Bible) despre care am povestit aici, am mai achizitionat si 2 carticele din seria Beginners Animal Pack: Eggs and Chicks si Penguins. Seria contine in total 20 de carticele superbe si se pot achizitiona prin intermediul Adinei (Micul cititor), Organizator Independent Usborne. Toate cartile acestei edituri sunt de o calitate superioara si le puteti gasi si pe pagina de FB .
     Mi-ar fi placut sa am toata colectia, dar asta este.
     Pornind de la ideea puilor de Paste, cand aveam in cap sa fac niste crafturi cu puisori, mi-am amintit de cartea Eggs and Chicks.


      A avut un succes neasteptat. Raducu a fost impresionat de puii de pinguini care se strang impreuna pentru a se incalzi sau de munca pe care o depun pasarile pentru a-si construi cuibul.



     Am descoperit impreuna cuiburi neobisnuite. Stiati ca pasarea croitor isi face cuibul gaurind o frunza de jur imprejur pe care apoi o coase cu fan si o umple cu pene? Eu nu stiam, dar omul cat traieste invata :)).



      Odata ouale depuse trebuie tinute la cald, iar pinguinii plimba oul pe picioare 2 luni si-l incalzesc cu corpul.


      Stadiul de dezvoltare al puiului in ou a fost foarte interesant pentru Raducu, iar modul in care puii ies din oua chiar l-a dat pe spate. Pozele sunt foarte explicite si Raducu a descoperit "dintele de ou" pe care-l folosesc puisorii pentru a sparge ouale si care cade cand nu mai au nevoie de el.


 
     I-am citit si despre cuc, pasare vestita prin faptul ca-si depune ouale in cuiburile altor pasari, iar atunci cand iese din ou impinge afara din cuib celelalte oua. De obicei puiul de cuc este mai mare decat pasarea adulta care-l hraneste.

 
      Masa pasarilor este de asemenea interesanta. Ea consta in insecte, seminte sau peste. Mama aduce un vierme, puii deschid gura, iar ea impinge viermele in gura unui pui, apoi pleaca sa mai aduca mancare. Gura puilor este foarte stralucitoare pe dinauntru pentru ca parintii sa vada unde sa puna mancarea.


      Despre primul zbor la puilor, modul in care parintii au grija de puii lor pana cand pot avea singuri grija de ei, cum cresc ei, dar si diferite tipuri de oua, toate aceste lucruri se gasesc in cele 32 de pagini ale cartii.


     Cartile sunt nemaipomenite, de o calitate superioara, cu pagini lucioase si pline de ilustratii, cu un limbaj pe intelesul celor mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...